Rišpet jeleta 2011ustanovil priznanisplitski skladatelj Pero Kozomara.Samo v nekaj letih so ssvojimi avtorskimi skladbami in z odličnimi priredbami starih, dalmatinskih uspešnic uspelipridobiti številne oboževalce.
Tako so leta 2013 zmagali na Splitskem festivalu s pesmijo »Ćaća« prav tako pa je istega letaizšel njihovprvi album »Kad je pošla ća« s naslednjimi hiti: »Sunce mi od tebe dolazi«, kateroso odpeli z legendarnim Mišem Kovačem, »Kad je pošla ća«, »Prsti zapleteni« z dalmatinskopevko Jeleno Rozgo, »Mislin samo na te«, »Lud za tobom« itd.Leta 2016 so izdali album »Rećićeš mi fala« na katerem najdemo hita »Fališ mi« in »Samo njoj ću pivat«. Svoj zadnji album»Šta mi ljube oćeš kazat« so izdali leta 2020 na katerem med drugimi najdemo tudi duet zlegendarno Doris Dragovič z naslovom »Jedina jubav moga života«.
Ljubljanske Križanke so razprodali leta 2019 in 2023.
Člani:Pero Kozomara (ustanovitelj, skladatelj in producent), Ivo Amulić (glavni vokal), FraneJukić (prvi tenor), prof. Jure Šaban Stanić (drugi tenor), Tomislav Čutura (drugi tenor), DamirBurić (bariton), Gordan Bezer (bariton), Igor Visković (bas), Jure Bralić (bas), Marin Tramontana (kitara) in Leo Škaro (klavir in aranžer).