Koncert klape Puntamika in Vlada Kalemberja


Datum: 29. dec 2016

Ura: 20:00

Lokacija: Kulturni dom BovecKlapa Puntamika iz Zadra je bila ustanovljena leta 1989 ter letos slavi 25. obletnico obstoja. Klapo sta ustanovila brata Denis Maričić-Dendo in Pinućo Maričić-Pino, znana zadarska tenorja. Zahvaljujoč klapi in delu na njej se je rodil legendarni duo Pino & Deni, ki je ob spremljavi klape ustvaril številne nepozabne hite kot so «Oči boje lavande«, »Pivaj, Dalmacijo«, »Zvona svete Stošije«, »Dalmatinko«, »Moj cvitiću«, »Sidi kraj mene na žal«, »Tija bi te zaboravit«, »Ti me nisi voljela«, »Ajmo šampini«, ki je himna košarkaškega kluba Zadar ter druge.Klapa Puntamika je v novem obdobju izdala tudi hite »Lipa i divlja«, »Tija bi te svojom zvat« in »Plavi anđele«, ki so se nekoliko mesecev obdržali na vrhu top lestvice v Dalmaciji in na TV postaji CMC. Vse te pesmi podpisuje avtor Denis Maričić-Dendo, hkrati podpisuje tudi svoj največji hit dua Pino & Denis ob spremljavi svoje Klape Puntamika, legendarno »Oči boje lavande«.

Klapa je že nastopala po vsej Hrvaški ter v raznih državah po Evropi.
Med največje uspešnice Klape Puntamika uvrščamo: »Oči boje lavande«, »Lipa i divlja«, »Tija bi te svojom zvat«, »Plavi anđele«, »Pivaj, Dalmacijo«

VLADO KALEMBER

Vlado Kalember je legendarni pevec zabavne glasbe ter basist. Večni mladenič, kot ga imenujejo, je leta 1978 ustanovil prvi pravi »boy bend« Srebrna krila, ki je že s prvo pesmijo »Ana« dosegel neverjetno popularnost. Leta 1984 je z Izoldo Barudžija zastopal Jugoslavijo na Evroviziji s pesmijo »Ćao, amore«. Vlado je s skupino Srebrna krila in v solo karieri prodal več kot 8 milijonov nosilcev zvoka. Prvi LP Srebrnih kril je bil prodan v več kot 700.000 izvodih. Vrhunec uspeha je bil leta 1983 v Moskvi, kjer so prodali neverjetnih 250.000 vstopnic. Kot predskupina so bili povabljeni na evropsko turnejo skupine The Police, vendar je Kalember ponudbo zavrnil. Leta 2012 je ponovno zbral Srebrna krila in nastopajo še danes. Med njegove največje uspešnice uvrščamo »Nek' živi ljubav«, »Zakuni se, ljubavi«, »Ljiljana, čuvaj se«, »Evo noći, evo ludila«, »Vino na usnama« in mnoge druge.