Koncert: Gal Gjurin in komorna zasedba Cantabile


Datum: 27. dec 2014

Ura: 20.30

Lokacija: Kulturni dom BovecV okviru koncertne turneje glasbenika in pesnika Gala Gjurina s simfoničnim orkestrom Cantabile, za katero je Gjurin spisal celoten glasbeni program, se je izoblikovala tudi manjša komorna zasedba Cantabile.

Poleg inštrumentalnih in glasovnih solistov komorni orkester Cantabile obsega med 20 in 25 glasbenikov, program pa je v določenih segmentih nalik koncertnemu programu, ki se izvaja s celotnim simfoničnim orkestrom Cantabile, po drugi strani pa se izvajajo skladbe, ki so pisane izključno za to manjšo, komorno zasedbo.

Med izvedbami komorne zasedbe Cantabile je moč najti skladbe z zadnjih šestih Gjurinovih albumov (Fetiš, Srce; Duša; Telo; Cantabile; Temna godba). Kot posebna gostja bo nastopila Galova sestra Severa Gjurin (glas), ki bo predstavila nekaj novih skladb in hkrati starejših uspešnic iz časa zasedbe Olivija, hkrati pa se bodo Galu in komornemu orkestru pridužili člani novih zasedb Čedahuči, ki je pred kratkim priobčila svojo drugo zgoščenko Severnica, in 2B iz belokranjske Vinice, ki so tik pred izidom prvenca.

Na koncertu bo za novoletna darila mogoče kupiti tudi CD-je, LP-je in druge izdelke neodvisne Diskografske hiše Had, pod katere streho delujejo tako Severa in Gal, kot skupini Čedahuči in 2B.