Koncert Helene Blagne - prodaja kart v teku


Datum: 22. dec 2012

Ura: 20:00

Lokacija: Kulturni dom BovecPrva dama slovenske zabavne glasbe navdušuje s svojim izjemnim glasom, profesionalnim pristopom in zvezdniško karizmo številno občinstvo doma in po svetu. V izredno bogati karieri imajo pomembno mesto odlično izvajane skladbe, osnovane na tradicionalnem melosu in obogatene s prepoznavnim osebnim pevskim slogom.
Helena Blagne prvič javno nastopi kot dvanajstletni deklič na amaterskem tekmovanju Prvi glas Gorenjske. Uspeh, ki ga doseže s pesmijo Santa Lucia, botruje odločitvi, da postane profesionalna pevka. Leta 1986 stopi na pot slave in uspehov. Na makedonskem Makfestu osvoji s pesmijo "Ko te ni" prvo nagrado občinstva in prvo nagrado strokovne žirije, leto kasneje na Splitskem festivalu z "Morje, ljubezen moja" prvo nagrado občinstva. Postane redna gostja in zmagovalka največjih festivalov na prostoru bivše države Jugoslavije.
Širšo mednarodno pozornost priteguje od obdobja 1987–8, ko nastopi na mediteranskem festivalu v Turčiji in na turnejah po Kanadi, ZDA in Avstraliji. Leta 1989 znova zmaga na slovenskem festivalu Melodije morja in sonca; pesem "Vrniva se na najino obalo" zapoje v duetu s takrat vodilnim pevcem zabavne in operne glasbe N. Junkarjem. Tri leta pozneje še potrdi posebno vez s slovensko publiko, ko na Melodijah morja in sonca s pesmijo "Moj mornarček" osvoji prvo nagrado občinstva. Po osamosvojitvi Slovenije se Helena obrne k evropskemu občinstvu. Leta 1999 na festivalu Eurofest s pesmijo "Io sono sola" dobesedno pomete s konkurenco – osvoji prvo nagrado občinstva, prvo nagrado strokovne žirije, nagrado za najboljšo izvedbo in najprestižnejšo nagrado grand prix.
Zaradi priznanj na mednarodnih festivalih in uspešne glasbene poti jo v Atenah izberejo za podpredsednico mednarodne žirije v M. C. N. M. (Mediterranean Collaboration of New Musicions) in v I. I. W. M. C. (International Institute of Woman Musical Creativity), kateremu predseduje Stathis Ourkologlou. Helena je na vrhuncu svoje kariere. Njeni koncerti so razprodani v nekaj dneh, njene plošče dosegajo zlate, platinaste in diamantne naklade. Kljub temu ne počiva na lovorikah. Po 12-letnem intenzivnem študiju opernega petja pri najbolj priznani slovenski operni pevki in pedagoginji Ksenji Vidali Žebre začenja ustvarjati album najlepših svetovnih opernih arij. Ustvarjalni proces še traja, saj je zahteven, prežet z občutji in ljubeznijo – do glasbe, do publike, ki jo neizmerno ceni.
Jeseni 2006 svoje umetniško delovanje razširi še na gledališče, saj ji eden najuspešnejših slovenskih režiserjev, Vito Taufer, zaupa vlogo Agave v spektakelski uprizoritvi Evripidove drame "Bakhantke".
Helena Blagne je in bo enkratna in izjemna zvezda slovenske glasbene scene, njeno umetniško vodilo pa je bilo in ostaja kakovost najvišjega razreda. Da kakovost ceni in prepozna tudi njeno občinstvo, najbolje potrjujeta dva podatka: po prodaji nosilcev zvoka je Helena Blagne najbolj uspešna slovenska pevka vseh časov, saj doma in po svetu proda več dva miljona plošč in da je njena zadnja kompilacija izšla pri angleški založbi EMI, kjer se umetnica na omenjeni plošči pojavlja v operni vlogi skupaj z največjimi svetovnimi umetniki operne glasbe (L.Pavarotti, Il Divo, M. Callas, P.Domingo).

12. okt 2018
20. okt 2018
26. okt 2018
9. nov 2018
23. nov 2018