Koncert Klapa Maslina


Datum: 28. dec 2012

Ura: 20:00

Lokacija: Kulturni dom Bovec 

Klapa Maslina je ena najstarejših klap s šibenskega področja. Leta 1986 jo je ustanovil sijajni tenorist in solist ter vodja klape, Branko Bubica. Brez obzira, da so se odmaknili od izvorne dalmatinske pesmi k popularni glasbi, so uspeli zadržati mediteranski, dalmatinski stil s poudarkom na interpretaciji.

Pravo navdušenje nad klapskimi pesmimi so naredili s pesmijo 'Da te mogu pismom zvati'. To pesem so prvič odpeli na festivalu dalmatinske šansone v Šibeniku leta 1998. Istega leta je Croatia Records izdala istoimenski album, a je pesem postala hit šele leta 2005. Takrat je postala največkrat predvajana klapska pesem ter je bila razglašena za najboljšo klapsko pesem vseh časov. Album 'Da te mogu pismom zvati' je bil prodan v diamantni nakladi.

Klapa Maslina je nastopila na številnih festivalih in je dobitnik raznih priznanj. Arsen Dedić je za njih rekel: 'Klapa Maslina je potencialni naslednik najboljših v šibenskem petju, od taverne do koncertne dvorane ter stadiona'. Besedila govorijo o večnih tematikah kot so ljubezen, duhovnost in morje ter s vprašanjem o smislu naše poti na Zemlji. Nekatere pesmi s nostalgične in žalostne, vendar vsaka od njih nosi globoko sporočilo upanja in vere v življenje.

Klapa Maslina ima 10 članov, pet vokalistov ter pet instrumentalistov. Vokalisti so poleg petja svojih glasov v klapi tudi solisti. Instrumentalisti (dve mandolini, dve kitari in kontrabas) so izjemni, šolani glasbeniki, ki igrajo vse, kar vsebuje klapa Maslina na nosilcih zvokov.

12. okt 2018
20. okt 2018
26. okt 2018
9. nov 2018
23. nov 2018